Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

На Одещині фіктивно влаштовували на роботу та бронювали військовозобов’язаних на підприємствах критичної інфраструктури ‒ організатору схеми повідомлено про підозру та арештовано (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, громадянин, діючи із невстановленими наразі суб’єктами підприємницької діяльності та співробітниками ТЦК та СП, організував протиправну схему виїзду за кордон військовозобов’язаних осіб. За грошові кошти він надавав заявнику документи про фіктивне працевлаштування військовозобов’язаних на критично важливих підприємствах та установах, з подальшим їх бронюванням на період мобілізації та воєнного часу.
У жовтні 2023 року, за грошові кошти в сумі 4500 дол США, він надав документи про бронювання військовозобов’язаного за фіктивною посадою на підприємстві, з відповідними відмітками підрозділу ТЦК та СП.
23 листопада 2023 року, під час отримання чергового траншу в сумі 4500 дол. США, підприємливого громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. За це він пообіцяв виготовити та надати військовозобов’язаному документи, що надають йому право в’їзду за кордон.
Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1,1 млн. гривень.
Наразі перевіряється причетність до вчиненого злочину посадових осіб ТЦК та СП, керівництво підприємств та організацій, які фіктивно влаштовували на роботу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Одеське районне управління поліції ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ, УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 


кількість переглядів: 366