Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Спеціалізована прокуратура Південного регіону: на Одещині перекрито черговий канал незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаними особами (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказані громадяни, діючи у змові групою осіб, з корисливих мотивів, підшукали військовозобов’язаного громадянина, який не мав законних підстав для виїзду за кордон.
На початку листопада 2023 року, за грошову винагороду в сумі 8000 дол. США, вони пообіцяли організувати та сприяти йому у незаконному переправленні через державний кордон України.
25.11.2023, під час підконтрольної спроби вивезти заявника через державний кордон, усіх трьох учасників групи затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу Одеського представництва ГУ ВБ СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 294