Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

На Одещині військовослужбовець РТЦК та СП Одеської області підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Одеської області за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Крім того, його пособнику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, на початку жовтня 2023 року, вказаний військовослужбовець, діючи у змові зі своїм молодшим братом, одержав від військовозобов’язаного громадянина неправомірну вигоду в сумі
7000 дол. США. За ці кошти військовослужбовець пообіцяв вплинути на військових посадових осіб одного з РТЦК та СП м. Одеси з метою звільнення призовника з військової служби.
Надалі, продовжуючи свою протиправну діяльність, за неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США підозрюваний пообіцяв йому посприяти у перетині державного кордону України, зокрема, виготовити та надати документи про виключення з військового обліку. Для конспірації своїх протиправних дій, він повідомив реквізити криптогаманця, на який треба було переказати грошові кошти.
29.11.2023, після одержання 100 дол. США, в якості перевірки справжності криптогаманця, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 214 700 гривень.
Наразі його пособнику готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Крім того, перевіряється причетність інших посадових осіб РТЦК та СП до вчинення злочину.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ВП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБ України та УКР ГУНП в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 300