Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

На Одещині викрито чергову схему незаконного переправлення «ухилянтів» через кордон України ‒ інспектору прикордонної служби повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, на початку грудня 2023 року, молодший сержант, перебуваючи у відпустці, вирішив «підзаробити» на незаконному переправленні осіб призовного віку через державний кордон України.
Діючи з корисливих мотивів, за попередньою змовою із невстановленими наразі особами, за грошові кошти в сумі 8000 дол. США, він сприяв двом військовозобов’язаним громадянам у їх незаконному переправленні за кордон. Згідно своєї ролі у розробленому раніше плані, військовослужбовець доставив «ухилянтів» безпосередньо до державного кордону України та надав подальші поради і вказівки щодо потрапляння до ПМР поза пунктами пропуску.
08 грудня 2023 року злочинну схему незаконного перетину кордону викрили та зупинили правоохоронці «по гарячих слідах».
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Крім того, перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – ВВВБ по 2 прикордонному загону ДПСУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 542