Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2023

На Одещині повідомлено про підозру громадянину, який разом із спільником сприяв військовозобов’язаному у незаконному перетині кордону (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянину та його спільнику ‒ військовослужбовцю однієї з військових частин за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, наприкінці листопада 2023 року, вказаний громадянин, діючи у змові з військовослужбовцем, за неправомірну вигоду пообіцяв громадянину призовного віку посприяти у переправленні його за межі України, зокрема, надати документи про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку.
11.12.2023, під час одержання обумовлених раніше грошових коштів у сумі 9 000 дол. США, громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 105 000 гривень.
Його спільника, військовослужбовця, який під час контрольованої зустрічі пропонував своє сприяння у виготовлені документів, що надають законні підстави на виїзду за кордон, взято під варту з альтернативою у виді застави в сумі 402 600 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 332