Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2023

5 000 дол США за переміщення в тиловий підрозділ: на Миколаївщині військовослужбовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ЗСУ за фактом пропозиції та надання службовій особі неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, у грудні 2023 року матрос надав заступнику командира батальйону з морально-психологічного забезпечення неправомірну вигоду в сумі 5 000 доларів США. Такі кошти призначались за сприяння у вирішенні питання щодо переміщення військовослужбовця по службі у інший тиловий підрозділ з метою уникнення участі в зоні бойових дій.
14 грудня 2023 року, після передавання всієї суми неправомірної вигоди, матроса затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 214 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  
 

кількість переглядів: 437