Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

Спецпрокуратура Південного регіону: задоволено позов про стягнення до бюджету безпідставно сплачених 15,1 млн грн

/

Господарський суд Кіровоградської області 19.12.2023 задовольнив позов керівника Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону про визнання недійсним договору про закупівлю пально-мастильних матеріалів в частині включення до ціни товару податку на додану вартість, стягнення цих грошових коштів, а також 3 % річних та інфляційних втрат на загальну суму 15,1 млн гривень.
Встановлено, що у листопаді 2022 року між МО України та ТОВ укладено договір постачання для державних потреб нафти і дистилятів для техніки спеціального призначення за кошти Державного бюджету України.
Однак, незважаючи на те, що на операції з постачання товарів для забезпечення військового транспорту Збройних Сил України в умовах воєнного стану діє нульова ставка ПДВ, ТОВ отримало грошові кошти, безпідставно сплачені як ПДВ у розмірі, еквівалентному 7 % ціни дизельного палива.
Таким чином суд підтримав позицію прокурора й зобов’язав стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю на користь Міністерства оборони України безпідставно сплачений ПДВ, інфляційні втрати та 3 % річних на загальну суму 15,1 млн гривень.
Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення суду.

кількість переглядів: 358