Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

На зловживанні впливом в Одесі викрито приватного підприємця (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону затримано генерального директора одного із приватних підприємств під час одержання 1000 доларів неправомірної вигоди.

Гроші зловмисник вимагав з військовослужбовця Збройних Сил України за обіцянку посприяти в оформленні документів про інвалідність його онкохворої матері, що у подальшому надавало можливість звільнитися від військової служби.

При затриманні, окрім переданої суми, з автомобіля фігуранта вилучено 5 200 євро, 14 200 доларів та 1000 гривень, копії медичних документів громадян, пов’язаних зі звільненням з військової служби, мобільний телефон та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

На підставі зібраних доказів, затриманій особі повідомили про підозру за фактом одержання особою неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, тобто за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід - працівники Управління стратегічних розслідувань в Одеській області.
 
За скоєне підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 362