Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

У Білгород-Дністровську групі осіб повідомлено про підозру в організації переправлення військовозобов’язаних через державний кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозри чотирьом особам, двоє з яких військовослужбовці, за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, на початку 2023 року вказані громадяни, діючи у складі організованої групи з двома військовослужбовцями прикордонного загону, організували та за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним особам незаконно перетнути державний кордон України.
Так, діючи за попередньою домовленістю, військовозобов’язані мали при собі завідомо підроблені тимчасові посвідчення із зазначенням зняття їх з військового обліку за станом здоров’я, на підставі яких, без належної перевірки, безперешкодно проходили оформлення та пропуск через державний кордон України.
У березні 2023 року, після чергового незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через кордон, злочинні дій учасників групи були викрити й зупинені правоохоронними органами.
Наразі готується клопотання до суду про обрання фігурантам запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – ВВБ по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ, УСБУ в Одеській області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 216