Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Миколаївська спецпрокуратура: колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» 1 бригади надводних кораблів ВМС ЗСУ за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
Встановлено, що у березні 2014 року, під час тимчасової окупації території Криму, капітан - лейтенант відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини.
Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, він перейшов на бік ворога.
Надалі колишній капітан – лейтенант надав згоду на проходження військової служби на посаді командира патрульного корабля «Дмитрий Рогачев» 184 бригади охорони водного району чф зс рф, який наразі бере активну участь у збройній агресії проти України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області.
У зв’язку з переховуванням підозрюваної на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

кількість переглядів: 221