Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

В Одесі арештовано громадянина за підозрою в організації переправлення військовозобов’язаних через державний кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, у січні 2024 року громадянин, з метою незаконного особистого збагачення, організував діяльність щодо незаконного переправлення осіб, яким тимчасово обмежено право на виїзд з України, через державний кордон. Шляхом поширення такої інформації він підшукував охочих та за неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США пропонував свої «послуги».
24 січня 2024 року, після одержання від військовозобов’язаної особи частини обумовленої суми в розмірі 6 000 дол. США, його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування здійснюють слідчі РУП№1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – ГУНП України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 243