Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

Начальнику штабу - першому заступнику командира частини повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику штабу - першому заступнику командира військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
За даними слідства, майор, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, допустив безпідставне нарахування премій і додаткової винагороди за березень-липень 2022 року деяким військовослужбовцям військової частини, які не мали на них право.
Військовослужбовці, яких було притягнуто до дисциплінарної відповідальності та накладено дисциплінарне стягнення «догана», отримали виплати нарівні з тими, хто весь час сумлінно виконував свої службові обов’язки.
Внаслідок недбалого ставлення до військової служби державі було завдано збитків на загальну суму понад 960 тис. гривень.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 294