Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

На Вінниччині судитимуть начальника складу військової частини, через недбалість якого виявлено нестачу військового майна на понад 4,2 млн грн (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника складу групи матеріального забезпечення військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року на склад військової частини було прийнято 1000 бронежилетів та 3500 шоломів бойових балістичних. Однак, старший сержант, обіймаючи посаду начальника складу, недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків щодо необхідності суворого виконання правил приймання, зберігання, видавання та здавання майна речової служби. Як наслідок, на складі було виявлено нестачу 73 бронежилетів та 164 шоломів бойових балістичних.
Через недбале ставлення військової посадової особи до виконання своїх службових обов’язків державі було завдано збитків на загальну суму понад 4,2 млн гривень.
Досудове розслідування здійснювали слідчі четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 274