Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Продавав гуманітарну допомогу: на Миколаївщині військовослужбовцю повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчинене у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
За даними слідства, на початку 2024 року, з метою незаконного особистого збагачення та отримання прибутку, солдат однієї з військових частин реалізував цивільній особі 3 автівки іноземної реєстрації, що були завезені на територію України як гуманітарна допомога і призначались для потреб Збройних Сил України.
02 лютого 2024 року, безпосередньо під час продажу автівок, який відбувався під контролем правоохоронців, «продавця» на гарячому затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Зазначимо, ринкова вартість цих авто перевищує 600 тис. гривень.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 188 800 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ УСБУ в Миколаївській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 


кількість переглядів: 258