Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

На Одещині прикордоннику та військовослужбовцю РТЦК та СП повідомлено про підозру в одержанні 7 000 дол. США неправомірної вигоди (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру інспектору відділу інспекторів прикордонного загону ДПСУ
та військовослужбовцю Роздільнянського РТЦК та СП за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, інспектор прикордонної служби, діючи у змові з військовослужбовцем РТЦК та СП, вимагали від громадян України призовного віку неправомірну вигоду за зняття їх з військового обліку, шляхом визнання непридатними до проходження військової служби під час воєнного стану.
Так, на початку січня 2024 року вказані особи повідомили родичу військовозобов’язаного про майбутню мобілізацію його батька з подальшим відправленням безпосередньо у зону ведення бойових дій. За неправомірну вигоду вони «обіцяли» допомогти у вирішення питання щодо відстрочки батька
від призову за мобілізацією на півроку.
Наприкінці січня 2024 року вони одержали 1200 дол. США неправомірної вигоди за виготовлення документів, які стали б підставою для зняття військовозобов’язаного з військового обліку Роздільнянським РТЦК та СП.
05 лютого 2024 року, під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 5800 доларів США, зловмисників затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ Другий оперативний відділ (з дислокацією в м. Одеса) ТУ ДБР розташованого у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 314