Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Перед судом постануть 12 учасників групи, які вчиняли злочини майнового характеру на деокупованій Херсонщині (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно 12 осіб за фактами незаконного проникнення до житла та іншого володіння особи, проведення в них обшуку; заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно; незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 162; ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190; ч. 3 ст. 146 КК України).
За даними слідства, у травні 2022 року, вказані особи, які діяли за попередньою змовою, вчиняли злочини на деокупованій території Херсонської області. З метою незаконного заволодіння чужим майном, під вигаданим приводом перевірки оргтехніки мешканців Херсонщини на факт наявності відомостей щодо колабораційної діяльності, вони здійснювали розбійні напади на помешкання громадян, проникали у житлові будинки, погрожували господарям вогнепальною зброєю, заволодівали чужим майном.
Правоохоронці також задокументували факти незаконного утримання ними проти волі, залякування, катування та замаху на вбивство чоловіка в одному з домоволодінь Херсонщини.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області, оперативний супровід співробітників Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 314