Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

В Одесі судитимуть начальника району електричних мереж КЕУ за хабар у майже півмільйона гривень (ФОТО)

//

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника району електричних мереж Одеського квартирно-експлуатаційного управління за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця 20% від суми виконаних робіт під час поточного ремонту зовнішньої електромережі одного з військових об’єктів.
Одразу після одержання 405 тис грн неправомірної вигоди, які призначались за нестворення перешкод при випробуваннях та прийомі енергоустановок і мереж в експлуатацію, посадовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід ‒ Департамент військової контррозвідки СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 204