Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Фіктивні документи для незаконного перетину кордону ‒ на Одещині підприємливому громадянину повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказаний громадянин, діючи у змові із невстановленими наразі службовими особами одного з ТЦК та СП Одеської області, наприкінці грудня 2023 року одержав від військовозобов’язаної особи 8 000 США неправомірної вигоди. За ці кошти він пообіцяв йому виготовити тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідки ВЛК про непридатність до військової служби за станом здоров’я.
08 лютого 2024 року, після одержання виготовлених фіктивних документів, громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 464 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ представництво внутрішньої безпеки в Одеській області (з дислокацією в м. Одеса) 2 управління ГУВБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 253