Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

У Кропивницькому начальнику КЕВ повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику КЕВ м. Кропивницький за зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).
За даними слідства, у лютому 2023 року, посадовець, використовуючи своє службове становище та будучи достеменно обізнаним про рівень ринкових цін на деревину, умисно уклав з одним із ФОП договір на постачання понад 2,5 тис. скл м деревини за завищеною ціною.
З метою незаконного одержання підприємцем неправомірної вигоди у вигляді надприбутку, у порівнянні із середньою ринковою ціною на такий товар на ринку, посадовець власним цифровим підписом погодив платіжні доручення, на підставі яких на розрахунковий рахунок ФОП було здійснено перерахування коштів на загальну суму майже 6 млн грн.
Внаслідок зловживання начальником КЕВ своїм службовим становищем державі завдано збитків на суму понад 2,1 млн гривень.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід ‒ УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 296