Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Передавав конструкторські розробки агенту рф: інженеру-конструктору оборонного підприємства повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону провідному інженеру-конструктору конструкторського відділення оборонного підприємства на Миколаївщині повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням установлено, що з серпня 2022 року посадовець, діючи умисно, сприяв представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
Добровільно вступивши у злочинну змову із представником рф, з метою нанесення шкоди економічній безпеці України, зрадник збирав, систематизував та передавав йому через свій власний аккаунт в Інтернет-месенджері «Telegram» відомості щодо окремих конструкторських розробок оборонного підприємства.
08 лютого 2024 року інженера-конструктора затримали правоохоронці в порядку ст. 615 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого відділу УСБУ в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ ГВКР УСБУ в Миколаївській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 187