Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

У Херсоні начальнику та офіцеру групи зонального відділу ВСП повідомлено про підозру у систематичному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику та офіцеру групи зонального відділу Військової служби правопорядку за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, з грудня 2023 року, вказані посадовці, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок військовослужбовців, які були залучені до здійснення захисту держави та відбиття збройної агресії рф й вчинили адміністративні правопорушення, систематично вимагали та одержували від них неправомірну вигоду.
За «вирішення питання» щодо призначення таким військовослужбовцям мінімального покарання за скоєне адміністративне правопорушення посадовці вимагали та одержували по 6000 гривень з кожного. Загалом правоохоронці задокументували 11 таких випадків.
14 лютого 2024 року обох підозрюваних затримано в порядку ст. 615 КПК України.
Наразі їм готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР у Мелітополі, оперативний супровід ‒ УСР в Херсонській області ДСР НП та оперативний відділ (з дислокацією у м. Мелітополі та м. Херсоні) ТУ ДБР у м. Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
      
 

кількість переглядів: 726