Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Одеситу повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних громадян за кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, 32-річний одесит, діючи з корисливих мотивів, наприкінці січня 2024 року змовившись із невстановленим наразі військовослужбовцем ТЦК та СП, запропонував військовозобов’язаному допомогу у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України.
За грошові кошти в сумі 7500 дол. США підприємливий містянин пообіцяв виготовити та надати особі військово-облікові документи із визнанням непридатним до військової служби та виключенням із військового обліку, що надає право на безперешкодний перетин державного кордону України.
09 лютого 2024 року, після одержання обумовленої суми грошових коштів, одесита затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 454 тис. 200 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

 

 


кількість переглядів: 269