Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Передавав спецслужбам рф інформацію розвідувального характеру та намагався незаконно перетнути кордон: військовослужбовця-зрадника арештовано без права застави (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та арештовано військовослужбовця за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).
Встановлено, що 29 лютого 2024 року, під час спроби незаконного перетину державного кордону, в напрямку населеного пункту Республіки Молдова, поза межами пункту пропуску та без передбачуваних законних підстав, правоохоронці виявили та зупинили військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ.
У ході огляду мобільного телефону з’ясовано, що молодший сержант, користуючись «Telegram-ботом», передавав представникам спецслужб країни-агресора інформацію про місце розташування особового складу Збройних Сил України у Донецької області.
Також з’ясовано, що він, вибувши на консультацію до медичного закладу, не повернувся до розташування підрозділу та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.
Того ж дня зрадника та дезертира затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого відділу УСБУ в Вінницькій області, оперативний супровід ‒ УСБУ в Вінницькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 171