Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Самовільно зайняв понад 400 га земель оборони: на Миколаївщині підприємливий громадянин постане перед судом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом самовільного зайняття земельних ділянок (ч. 1 ст. 197-1 КК України).
Встановлено, що у вересні-жовтні 2022 року підприємець, не маючи відповідного рішення органу виконавчої влади, за відсутності укладеного та зареєстрованого договору оренди, проводив сільськогосподарську діяльність на частинах трьох земельних ділянок в Миколаївській області.
Зазначимо, ці землі, загальною площею понад 400 га, призначені для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України.
Таким чином, внаслідок самовільного зайняття земель військового полігону державі було завдано збитків на понад 28,8 млн гривень.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 


кількість переглядів: 128