Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

На Вінниччині повідомлено про підозру та арештовано учасників організованої групи за злочини у сфері незаконного обігу психотропних речовин (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та арештовано організатора та 3-х членів організованої групи за фактами незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, та збут психотропних речовин або їх аналогів (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
Встановлено, що у вересні 2023 року, 47-річний мешканець Вінниччини, діючи з корисливих мотивів та керуючись жагою до легкої наживи, розробив план, який полягав у забезпеченні обігу психотропних речовин на території м. Вінниці та Вінницької області, у тому числі для розповсюдження у військовій сфері. До своєї незаконної діяльності він залучив 2-х знайомих громадян та військовослужбовця, який мав знання у проведенні хімічних реакцій із прекурсорами та відповідними інгредієнтами для виготовлення психотропної речовини, обіг якої обмежено.
Реалізуючи заздалегідь розроблений та погоджений план злочинних дій, вони придбали лабораторне обладнання для проведення хімічних реакцій та значний об’єм хімічних інгредієнтів і відповідних прекурсорів, на якому, самостійно виготовляли психотропну речовину. У подальшому, за грошові кошти вони збували наркозалежним містянам синтезований амфетамін.
19.03.2024, під час збування понад 50 г психотропної речовини «амфетамін», організатора та учасників злочинної групи затримали правоохоронці в порядку ст. 208, 615 КК України.
Наразі усім фігурантам справи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід ‒ УСБУ у Вінницькій області, УБН ГУНП у Вінницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  
 
 
 

кількість переглядів: 106