Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

У Миколаєві заступниці начальника фінансово-економічної служби повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заступниці начальника фінансово-економічної служби військової частини повідомлено про підозру у недбалому ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
Встановлено, що у вересні 2023 року, капітан, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, належним чином не організувала діяльність посадових осіб фінансово-економічної служби та не здійснювала особистий контроль за діяльністю підлеглих.
Внаслідок цього, понад 800 тис. грн грошових коштів, призначених для виплат військовослужбовцям, були безпідставно перераховані з рахунку військової частини на рахунок іншої фізичної особи, через що державі завдано збитків на вказану суму.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, оперативний супровід ‒ 7 управління ДВКР СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 126