Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Кропивницька спецпрокуратура: троє членів організованої групи постануть перед судом за викрадення військового майна на понад 130 тис. грн (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи
за фактами викрадення військовослужбовцями іншого військового майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою організованою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 410 КК України).
Встановлено, що у грудні 2022 року начальник електростанції відділення аеродромно-технічної роти, з метою незаконного швидкого збагачення та корисливих мотивів, організував схему викрадення військового майна, зокрема, пально-мастильних матеріалів, які знаходились на території військової частини.
Залучивши до оборудки командира відділення та цивільну особу, у період з травня по червень 2023 року, за неправомірну вигоду, вони незаконно реалізували місцевим мешканцям дизельне пальне з військової частини загальним об’ємом 3 000 л, спричинивши таким чином шкоду державі на суму понад 130 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Третього слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження співробітників УСБ України в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 122