Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

Одеська спецпрокуратура: арештовано одеситку, яка із спільником організувала схему переправлення військовозобов’язаних за кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону двом громадянам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, у лютому 2024 року 50-річна одеситка, керуючись корисливими мотивами, спрямованими на незаконне збагачення, розробила план щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України.  Залучивши до незаконної діяльності свого знайомого та діючи з ним у змові, вони підшукали військовозобов’язаного громадянина, якому запропонували за неправомірну вигоду в сумі 11 000 дол. США переправити його через державний кордон України.
У подальшому, для реалізації заздалегідь обговореного плану, громадянка разом із спільником одержали частину грошових коштів у сумі 700 доларів США. Крім того, вони надали заявнику довідку Приморської МСЕК про наявність захворювання, що унеможливлює призов на військову службу та надає право на перетин кордону.
Після одержання іншої частини грошових коштів у сумі 5800 дол. США зловмисницю затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 1,5 млн гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України, військова контррозвідка, ГВВВБ «Південь».
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 122