Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

У Білгород-Дністровську судитимуть групу осіб, учасники якої незаконно переправляли військовозобов’язаних за кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3, 5 ст. 332 КК України).
Встановлено, що на початку 2023 року учасники організованої групи, до складу якої входили військовослужбовці прикордонного загону, за неправомірну вигоду «допомагали» військовозобов’язаним незаконно перетнути державний кордон України. За попередньою домовленістю, військовозобов’язані мали при собі завідомо підроблені тимчасові посвідчення з відміткою про зняття їх з військового обліку за станом здоров’я, на підставі яких, без належної перевірки, безперешкодно проходили оформлення та пропуск через державний кордон України.
Наразі трьом фігурантам справи обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Матеріали щодо організатора групи виділені в окреме провадження. У зв’язку із переховуванням на території інших держав, його оголошено в розшук.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – ВВБ по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ, УСБУ в Одеській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 149