Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Викрав чуже майно та намагався підкупити поліцію: на Вінниччині судитимуть військовослужбовця (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Гайсинського відділу та апарату Вінницької спеціалізованої прокуратури Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно військовослужбовця однієї з військових частин за фактами крадіжки та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 369 КК України).
Встановлено, що у січні 2024 року вказаний військовослужбовець, раніше вже судимий за аналогічний злочин, з метою отримання легкої наживи та заволодіння чужим майном, в темну пору доби проник до чужого домогосподарства та викрав з дому речі і матеріальні цінності на загальну суму понад 6500 гривень. Викрадене майно солдат зберігав у себе вдома, планувавши розпорядитися ним на власний розсуд.
Надалі, в лютому 2024 року, він, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, через що був зупинений працівниками патрульної поліції. Будучи неодноразово попередженим про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, він надав представникам правоохоронного органу неправомірну вигоду в сумі 2000 грн за нескладання відносно нього адміністративних матеріалів та уникнення в цілому адміністративної відповідальності за вчинене ним адміністративне правопорушення.
Одразу після скоєння злочину, солдат був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділення поліції  районного відділу поліції ГУНП у Вінницький області, оперативний супровід ‒ ГУНП у Вінницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 68