Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Підведено підсумки роботи органів прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері по виконанню Закону України «Про доступ до публічної інформації » у 2013 році

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами  прокуратури Південного регіону України  з нагляду за додержанням
законів у воєнній сфері вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права
кожного на інформацію.
Упродовж  2013 року до органів прокуратури   регіону  надійшов 31 запит на інформацію, з них до апарату прокуратури регіону  – 15.
Всього за вказаний період розглянуто 24 запити. За належністю іншим розпорядникам запитуваної інформації направлено 7 запитів. Станом на 1 січня 2014 року запитів на розгляді не перебуває.
За результатами розгляду надано інформацію на 19 запитів та на 3 – надано роз’яснення. У 2 випадках в наданні інформації  відмовлено. Найчастіше  запитувалася інформація з кадрових питань та досудового слідства   –  6 і 8 запитів, відповідно.  Розглянуто   4 запити з питань організаційно-розпорядчої діяльності та 6 – з  інших питань.
Переважна більшість запитів надійшла від громадян (21)  та  від юридичних осіб (10), у т.ч. від засобів масової інформації – 4. Загалом   поштою надійшло 28 запитів, електронною поштою - 2   та 1 запит надійшов по факсимільним зв’язком.
Крім того, органами прокуратури регіону упродовж 2013 року при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів  проведено перевірки додержання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», за результатами яких розглянуто із вжиттям заходів 29 подань про усунення виявлених порушень. За наслідками розгляду подань до відповідальності притягнуто 87 посадових осіб зберігачів публічної інформації.

кількість переглядів: 859