Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Стан розгляду запитів на інформацію

      На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами  прокуратури Південного регіону України  з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.
          Упродовж  6 місяців 2014 року до органів прокуратури  регіону надійшло 12 запитів на інформацію, з них до апарату прокуратури регіону  – 2.
      Всього за вказаний період розглянуто 10 запитів. За належністю іншим розпорядникам запитуваної інформації направлено 2 запити. Станом на 1 липня 2014 року запитів на розгляді не перебуває.
        За результатами розгляду надано інформацію на 6 запитів та на 4 – надано роз’яснення. Найчастіше  запитувалася інформація з питань  досудового розслідування – 9 запитів. Ще 1 запит стосувався питань правозахисної діяльності.
       Переважна більшість запитів надійшла від громадян – 8;  від юридичних осіб  – 3; від  громадських організацій – 1.  Усі запити на інформацію надійшли поштою.
         Крім того, органами прокуратури регіону на протязі 6 місяців поточного  року при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів  прийнято 4 постанови про проведення перевірок додержання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», за результатами яких розглянуто із вжиттям заходів 10 подань про усунення виявлених порушень. За наслідками розгляду подань до відповідальності притягнуто 27 посадових осіб зберігачів публічної інформації.

кількість переглядів: 859